+++ 14:57 CDU utenrikspolitiker Kiesewetter forsvarer droneangrep mot Moskva +++ (2024)

Roderich Kiesewetter fra CDU forsvarer mulige droneangrep fra Ukraina på Russland. I tillegg sier den utenrikspolitiske eksperten at de er nødvendige for å informere den russiske befolkningen om angrepskrigen. "Ukraina må også få lov til å angripe militære mål på russisk territorium. Dette er ikke bare tillatt i henhold til internasjonal lov, men også påkrevd der disse fasilitetene brukes til å bekjempe Ukraina og dets sivilbefolkning," sa utenrikspolitisk sjef i Union Bundestag-fraksjonen. til redaksjonsnettverket Tyskland (RND). "Droneangrep på Moskva med svært liten innvirkning er også nødvendige fordi de informerer den russiske befolkningen om Russlands krig mot Ukraina, som er ulovlig under internasjonal lov, til tross for feilinformasjonen."

+++ 14:32 Medvedev: Russland ville måtte bruke atomvåpen hvis motoffensiven var vellykket +++
Ifølge Dmitrij Medvedev vil Russland bruke atomvåpen dersom Ukraina lykkes i motoffensiven. Som rapportert av Reuters-byrået sa den tidligere russiske presidenten at Moskva ville måtte bruke et atomvåpen dersom Kievs pågående motoffensiv var en suksess. Medvedev, nestleder i Russlands sikkerhetsråd, skrev i en melding på sine offisielle sosiale medier-kontoer at i et slikt scenario ville Russland bli tvunget til å ty til sin egen kjernefysiske doktrine. «Tenk deg hvis […]-offensiven støttet av NATO var en suksess og den røpte en del av landet vårt fra oss, så ville vi blitt tvunget til å bruke et atomvåpen under reglene i et russisk presidentdekret», ifølge Medvedev. "Derfor bør våre fiender be om [suksess] til våre krigere. De sørger for at ingen global kjernefysisk brann antennes." Den tidligere presidenten ser ut til å referere til en del av Russlands atomdoktrine, som gjør at atomvåpen kan brukes som svar på eksistensiell aggresjon mot Russland. Ukraina prøver imidlertid bare å gjenerobre områder som Russland ensidig annekterte og erklærte som en del av sitt eget territorium.

+++ 13:57 Paven ber Kreml om å gjenoppta kornavtalene +++
Pave Frans oppfordrer Russland til å slu*tte seg til kornavtalen med Ukraina og Tyrkia igjen. «Jeg appellerer til mine brødre, herskerne i Den russiske føderasjonen, om at Svartehavsinitiativet gjenopprettes og at kornet transporteres trygt», sa lederen av den katolske kirke etter den tradisjonelle Angelus-bønnen på Petersplassen i Roma. Paven mintes nok en gang ukrainernes lidelser i møte med den russiske angrepskrigen – som «ødelegger alt, inkludert korn».

+++ 13:23 Putin: Russisk marine mottar 30 nye krigsskip +++
På Russlands største marineparade i St. Petersburg kunngjør Kreml-sjef Putin 30 nye krigsskip for marinestyrkene i år. "I dag implementerer Russland selvsikkert hovedoppgavene i sin nasjonale marinepolitikk og utvider konsekvent kraften til sin flåte," sier Putin. Forsvarsminister Sergei Shoigu og flere gjester fra Afrika-toppmøtet er også til stede ved landets sentrale parade, som tradisjonelt arrangeres den siste søndagen i juli i St. Petersburg og nærliggende Kronstadt.

Politikk 30.07.23

Ros til den «modige» flåten Putin lover marinen 30 nye krigsskip

+++ 12:48 døde og skadde i russisk angrep på Sumy +++
To personer er døde som følge av et russisk rakettangrep mot den ukrainske byen Sumy, sa tjenestemenn. I tillegg ble 20 andre skadet, sa byrådet. En bygning til den tekniske fa*gskolen ble hardt skadet, ifølge bilder levert av ukrainske myndigheter.

+++ 11:58 jagerfly: Droneangrep på Moskva sies å "øke bevisstheten om krig" +++
Moskva rapporterer om virkningen av droner i forretningsdistriktet og gir Kiev skylden. Men hvordan drar Ukraina nytte av angrepene? Statsviter Thomas Jäger forklarer at det ikke handler om militære mål, men om å sende en melding til den russiske offentligheten.

Politikk 30.07.23 05:25 min

Jegere om angrep på Moskva: Droneangrep sies å "øke bevisstheten om krig"

+++ 11:28 Ukraina: Russland har mistet mer enn 4200 stridsvogner +++
Den ukrainske generalstaben anslår russiske tap til 245 700 soldater siden starten på den storstilte angrepskrigen. Følgelig har Moskvas væpnede styrker siden 24. februar 2022 mistet 4.205 stridsvogner, 8.178 pansrede kampvogner, 7.275 kjøretøyer og drivstofftanker, 4.795 artillerisystemer, 698 multiple missilsystemer, 459 luftvernsystemer og 315 fly. Informasjonen kan ikke verifiseres uavhengig.

+++ 10:50 Kiev: Ukrainske tropper nær Bachmut fortsetter å rykke frem +++
Ifølge deres egne uttalelser er de ukrainske troppene nær Bakhmut fortsatt på fremmarsj. – I retning av Bakhmut fortsetter forsvarsstyrkene å holde initiativet, legge press på fienden, utføre angrep og gradvis gjenerobre landet vårt, sier talsmann for den østlige gruppen av ukrainske væpnede styrker Serhiy Cherevaty. Ifølge ham ble 44 russiske soldater drept og 118 skadet i går. I tillegg ble et anti-tank missilkompleks og tre fiendtlige leire med ammunisjon ødelagt. Informasjonen kan ikke verifiseres uavhengig.

+++ 10:08 Moskva: ukrainsk angrep med 25 droner på Krim avvist +++
Ifølge opplysninger fra Moskva slo russiske styrker tilbake et ukrainsk angrep med 25 droner på Krim-halvøya, som ble annektert av Russland. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet ble 16 droner "ødelagt av luftforsvaret og de resterende ni ble nøytralisert av "elektronisk krigføring". Det var ingen tap.

+++ 09:27 Ukraina: Tolv russiske krigsskip aktive i Svartehavet +++
Tolv russiske krigsskip er for tiden utplassert i Svartehavet, ifølge Ukraina. Talskvinne for Ukrainas Task Force South, Nataliya Gumenyuk, sier at stormen avtar over havet, og lar Russland omplassere flåten sin. Ifølge dem er dagens bruk av de russiske skipene hovedsakelig for å samle inn rekognoseringsdata.

+++ 08:40 satellittbilde viser Wagner leir i Hviterussland +++
Ifølge det britiske forsvarsdepartementet antas flere tusen leiesoldater fra Wagner-gruppen å ha slått seg ned i en leir i Tsel i Hviterussland. Departementet viser til satellittbilder fra 19. juli som viser rundt 200 telt og 300 kjøretøy. Flertallet av disse vil være minibusser og lastebiler.

+++ 07:54 ISW: Russiske krigsbloggere samles bak Kreml-fortellingen +++
I følge den amerikanske tenketanken Institute for the Study of War (ISW) ser det ut til at deler av den russiske krigsbloggerscenen samler seg bak Kremls narrative forsøk på å fremstille den ukrainske motoffensiven som en fiasko. De ukrainske tapene blir stadig mer overvurdert, samtidig som det rapporteres mindre om Russlands tap og utfordringer, skriver ISW. Tidligere antok instituttet at Kreml sannsynligvis ville endre sin politikk for å rapportere krigen for å bagatellisere muligheten for en vellykket ukrainsk motoffensiv.

+++ 07:05 Kiev: Russerne trapper opp propagandaen på Krim +++
Ifølge ukrainske myndigheter trapper de russiske okkupantene på Krim opp propagandaarbeidet blant unge mennesker. Ifølge Center of National Resistance ble det nylig holdt et «Forum of Young Professionals» på halvøya med deltagelse av 120 studenter. Ifølge dem ble arrangementet organisert av Agency for Youth Affairs of the Russian Federation. Hovedmålet var å "utdype integreringen av unge mennesker fra hele Krim-regionen i det sosiale og kulturelle rommet i Den russiske føderasjonen".

+++ 06:17 Putin: tilbaketrekking fra kornavtale gir oss økende fortjeneste +++
Ifølge president Putin vil russiske selskaper tjene på at landet hans trekker seg fra avtalen om korneksport fra Ukraina. På grunn av den resulterende økningen i markedspriser økte også fortjenesten til russiske korneksportører. Russland gir verdens fattigste land en del av dette i form av gratis kornleveranser, sier Putin. Russland trakk seg fra kornavtalen meglet av FN og Tyrkia i fjor for eksport over Svartehavet i midten av juli og har gjentatte ganger beskutt ukrainske havneanlegg siden den gang.

+++ 05:53 Den ukrainske energiministeren er trygg på energiforsyningen +++
Den ukrainske energiministeren, Herman Halushchenko, er trygg på strømforsyningen for den kommende vinteren. I et TV-intervju sa Halushchenko at han ikke kunne gi detaljer ennå, men landet bygget mer energi enn det noen gang hadde gjort. "Jeg er veldig sikker på at symbiosen mellom alle tiltak vil gjøre at vi pålitelig kan sikre forsyningen i oppvarmingsperioden." Mens omfanget av nye russiske angrep er vanskelig å forutsi, vil Ukraina være i stand til å utføre reparasjoner.

+++ 04:43 Moskva angrepet av droner +++
Moskva er igjen blitt målet for et droneangrep. To droner ble skutt ned i løpet av natten, melder det russiske statlige nyhetsbyrået Tass. Moskva-ordfører Sergei Sobyanin skriver til Telegram: «Ukrainske droner angrep i går kveld». Fasaden på to kontorbygg ble lettere skadet. Men det er ingen omkomne eller skadde. Moskva Vnukovo lufthavn sørvest i den russiske hovedstaden er midlertidig stengt for avganger og ankomster, ifølge Tass.

Politikk 30.07.23

Flyplassen stengte Moskva igjen angrepet med droner

+++ 03:50 Putin benekter ukrainske territorielle gevinster +++
Russlands president Putin har avvist rapporter om ukrainske fremskritt på fronten. – Nei, det er ingen store endringer, sa Kreml-sjefen på en pressekonferanse. "Selvfølgelig ble fienden stoppet overalt og presset tilbake." Det ukrainske militæret, derimot, rapporterte først nylig om frigjøringen av landsbyen Staromajorske sørøst i landet. Det bør også være fremskritt ved Bachmut i øst.

+++ 02:56 Saudi-Arabia planlegger fredskonferanse +++
Saudi-Arabia inviterer til en fredskonferanse for Ukraina. Ifølge diplomatiske kretser er utviklingsland og fremvoksende land som Brasil invitert til møtet sammen med Ukraina og vestlige land. Konferansen skal holdes neste helg i Rødehavsbyen Jeddah, Russland deltar ikke. Ifølge opplysningene er Storbritannia og Japan ventet. Lignende samtaler hadde allerede funnet sted i den danske hovedstaden København i juni.

+++ 01:30 Putin rettferdiggjør undertrykkelse i Russland med Ukraina "konflikt" +++
Russlands president Putin rettferdiggjør den økende undertrykkelsen av kritiske røster i landet med den «væpnede konflikten» mot Ukraina. På spørsmål fra en journalist om arrestasjonen av to regjeringskritikere på en pressekonferanse, sa Putin: "Året er 2023 og den russiske føderasjonen er involvert i en væpnet konflikt med en nabo. Og jeg tror vi må innta en viss holdning til menneskene som forårsaker oss skade hjemme." Alle må «følge visse regler» slik at vi «lykkes, selv i et konfliktområde», fortsatte Putin.

Politikk 30.07.23

"Tar en viss holdning" Putin forsvarer undertrykkelse i Russland

+++ 00:53 To personer dør i angrepet på Zaporizhia +++
Ukraina melder om to døde i et russisk missilangrep mot den sør-ukrainske byen Zaporizhia. Byrådssekretær Anatoly Kurtyev sa at de døde var en mann og en kvinne. En annen kvinne ble skadet. Eksplosjonen fra detonasjonen ødela vinduene i et høyhus, et utdanningsanlegg og et supermarked. Myndighetene rapporterer også om et russisk rakettangrep i den nordøstlige Sumy-regionen, som også skal ha rammet en utdanningsinstitusjon.

+++ 23:24 Putin er åpen for afrikanske eller kinesiske fredsinitiativer +++
På en pressekonferanse på Afrika-toppmøtet i St. Petersburg uttalte Russlands president Putin igjen at han var klar til å holde samtaler om Ukraina. Grunnlaget kan være et afrikansk eller kinesisk fredsinitiativ. Så lenge den ukrainske motoffensiven fortsetter, vil en våpenhvile være vanskelig å gjennomføre, hevder Putin. Kreml har gjort det klart flere ganger at Russland ikke vil trekke troppene sine fra de okkuperte områdene. Med enhver form for fredsplan, ville Ukraina måtte gå med på den ulovlige okkupasjonen eller oppdraget.

Politikk 28.07.23

Kreml-sjef snakker om trusler Putin sier han er villig til å forhandle - men gir ingen innrømmelser

+++ 22:18 IAEA: Reaktor 5 i atomkraftverket i Zaporizhia gikk over til kald stenging +++
Ukrainas atomkraftverk i Zaporizhia har fullført den planlagte ombyggingen av sin reaktorenhet 5 til kald stenging og samtidig konvertert reaktorenhet 4 til varm stenging. Som IAEA-direktør Rafael Grosso sa, er dette nødvendig for å utføre vedlikeholdsarbeid.

+++ 21:59 Kiev: Russisk militær prøver å holde landkorridoren til Krim +++
Russiske styrker er fokusert på å opprettholde kontrollen over landkorridoren til okkuperte Krim i Kherson og Zaporizhia oblaster, sa Military Media Center i Ukrainas forsvarsdepartement.Telegramkommuniserer. Ruten går gjennom Kherson- og Zaporizja-oblastene i det sørøstlige Ukraina og forbinder byer i Sør-Russland over land med Krim, som har vært okkupert siden 2014. Military Media Center rapporterer også at russiske styrker prøver å forhindre angrep på deres flåte og sikre marinebaser i Svartehavet og Azovhavet.

+++ 21:32 Ukraina rapporterer angrep på broen til Krim +++
Som en del av sin pågående motoffensiv, sier Ukraina at de har gjennomført et angrep på en bro til den annekterte Svartehavshalvøya Krim. I morgen ble Chonhar-broen, som forbinder Krim med fastlandet Kherson Oblast, angrepet og skadet, sa den ukrainske hærens strategiske kommunikasjonsavdeling. Den russiske okkupasjonssjefen i Kherson, Vladimir Saldo, hadde tidligere også rapportert om ukrainske rakettangrep på jernbanelinjen, men hevdet at alle de tolv missilene var avvist. Informasjonen kan ikke verifiseres uavhengig på dette tidspunktet. Chonhar-broen, som blant annet er en viktig forsyningsvei for den russiske hæren, var allerede i juni blitt angrepet og skadet av ukrainerne.

+++ 20:43 Saudi-Arabia planlegger internasjonal Ukraina-konferanse +++
Ifølge en avisreportasje planlegger Saudi-Arabia en internasjonal konferanse om situasjonen i Ukraina. Wall Street Journal, som siterer diplomater, rapporterer at blant de forventede høytstående representantene fra opptil 30 land er representanter for Ukraina, vestlige land og fremvoksende økonomier som India og Brasil. Møtet er berammet til 5. og 6. august i byen Jeddah.

+++ 19:55 Ukrainsk militær mottar 24 droner +++
Frivillige donerte 24 droner til det ukrainske militæret. Dette ble annonsert av sjefen for Donetsk regionale administrasjon Pavlo Kyrylenko. Følgelig består partiet av kamikaze-droner. Våpnene ble levert av et militært støtteprosjekt kalt "Time X". «Våre forsvarere har nå mottatt 24 droner, og dette er bare begynnelsen», skrev Pavlo Kyrylenko på Telegram, ifølge en Sky News-rapport. "Alle vet viktigheten av å ha kvalitetsdroner i frontlinjen, og det er derfor vi gjør en stor innsats for å holde slike droner i frontlinjen."

Andre hendelser fra forrige dagles her.

+++ 14:57 CDU utenrikspolitiker Kiesewetter forsvarer droneangrep mot Moskva +++ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated:

Views: 5711

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.