Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (2024)

  • Hjem
  • Penger
  • Pensjon

Kathryn Mancewicz
Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (1)

monkeybusinessimages/istockphoto

Cheapism erredaksjonelt uavhengig. Vi kan tjene en provisjon hvis du kjøper gjennom lenker på nettstedet vårt.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (2)

Ryddige summer

Hvis du er som folk flest, ser du frem til pensjonisttilværelsen med en blanding av spenning og redsel, og hvis du har spart lite til pensjonisttilværelsen, kan sistnevnte veie opp for førstnevnte. Ekspertene hos Fidelity anbefaler å ha 10 ganger lønnen dinreddet ved fylte 67 år. Siden gjennomsnittslønnen i USA var $58 130 i 2021, betyr det at den gjennomsnittlige 67-åringen bør ha minst $581 300 socket bort. Likevelgjennomsnittlig pensjonssparingfor personer i alderen 65 til 69 var $206 819 i 2020, så et stort flertall av folk som går inn eller går av med pensjon har lite eller ingenting spart. Her er noen strategier du kan bruke for å pensjonere deg billig.

I slekt: Hvordan komme i gang med pensjonssparingene dine

Sponset: Trekk deg tilbake i komfort uten kompromisser

Er du en av 64 % av amerikanerne som tror at pensjonssparingene deres kanskje ikke er nok? SmartAssets gratisverktøy kan matche deg med opptil tre finansrådgivere i ditt område på fem minutter for å svare på det spørsmålet.

Se hvorfor 75 millioner mennesker stoler på SmartAssets verktøy og tjenester hvert år for å sikre at de har nok penger tilpensjonere seg komfortabelt.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (3)

Lev enklere

Folk kan ha store ideer om hva de vil gjøre i pensjonisttilværelsen, men opplever ofte at de er komfortable med å leve et enklere liv fokusert på venner og familie "og leve livet på sine egne premisser, noe som ikke nødvendigvis betyr en ekstravagant livsstil," sier Rita Assaf, visepresident for pensjonisttilværelse og høyskoleledelse klFidelity-investeringer. Fidelity finner ut at de fleste pensjonister må erstatte mellom 55 % og 80 % av inntekten før skatt før pensjonering for å opprettholde livsstilen. Du trenger kanskje ikke så mye som du tror du gjør.

I slekt: Hvordan beskytte deg mot økonomisk ruin i pensjonisttilværelsen

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (4)

Går av senere

De fleste er berettiget til å få trygdeytelser så tidlig som 62 år, men ytelsene øker hvis du venter til full pensjonsalder (vanligvis 67) og øker enda mer hvis du utsetter til 70. «Jo tidligere du går av med pensjon, jo mer må stole på sparing for å dekke dine inntektsbehov, fordi trygdeutbetalingene dine vil være lavere. Så hvis du har råd, kan det lønne seg å vente, sier Assaf.

I slekt: 12 grunner til IKKE å pensjonere seg tidlig

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (5)

Hold deg til et budsjett

Den eneste måten å pensjonere seg på en billig penge er å lage et budsjett og holde seg til det. "Spor hva som går ut av sjekk- og sparekontoene dine for å sikre at du bare bruker det du virkelig trenger," sier Julie Prince, grunnlegger og administrerende direktør i Prince Financial Services, en Northwestern Mutual Private Client Group. Budsjett før pensjonering, og du kan sette inn ekstra besparelser mot pensjonisttilværelsen for å hjelpe ditt fremtidige jeg ut.


For flere smarte pensjoneringstips,
meld deg på våre gratis nyhetsbrev.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (6)

Flytt til et rimeligere sted

En annen skittbillig måte å pensjonere seg på: geoarbitrage. Det er et fancy begrep for å flytte til et område med lavere levekostnader. Når du slutter å jobbe, trenger du ikke å bo på ett sted. Å flytte et sted med lavere levekostnader er en av de beste måtene å strekke dollaren på. Selv i USA kan du spare tusenvis ved å flytte fra et sted med høye til lave levekostnader. Hvis du vil ta det et steg videre, er det mange land du kanleve komfortabelt på trygd.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (7)

Bo med familie eller venner

Hvorfor ikke gjøre tingGolden Girls stil?"Å vedlikeholde et hjem for bare to personer - eller til og med én - er ganske dyrt," sier Kevin Miles, en finansanalytiker hos Loan Advisor. En enkel måte å dele de økonomiske kostnadene og ansvaret for å opprettholde en husholdning er å bo med storfamilien eller gamle venner. Mindre ensomhet er en annen fordel.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (8)

Engasjer deg i fellesskapet ditt

Spar penger og stress ved å engasjere deg i fellesskapet, der sosial støtte kan bidra til å strekke penger. Naboer kan hjelpe deg med å klippe plenen eller brøyte oppkjørselen, og medlemmer av kirken eller sosiale grupper kan få deg til avtaler hvis du ikke klarer deg selv når du blir eldre.

I slekt: 49 Oppfyllende, produktive ting å gjøre i pensjonisttilværelsen

Trender innen billigisme

Pensjonsfellesskap med boliger under $100 000
40 pensjonister for bobiler for snøfugler
Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (11)

Vet at det aldri er for sent å begynne å spare

Selv om du nærmer deg pensjonsalder, er det aldri for sent å begynne å spare. I 50- og 60-årene tjener du sannsynligvis mye høyere lønn enn da du først begynte å jobbe; å soppe bort litt ekstra penger nå betyr at du kan trekke deg tilbake med litt mer på kontoene dine.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (12)

Jobber deltid i pensjonisttilværelsen

Mange finanseksperter anbefaler å jobbe deltid i pensjonisttilværelsen hvis du ikke har så mye spart som du skulle ønske. Avhengig av alderen din, kan det hende du fortsatt kan få full trygdeytelse. Du kan da stole på en blanding av investeringer, trygd og deltidsarbeid for å opprettholde deg. Det kan være noe mindre krevende enn din førtidspensjonering som bringer glede inn i livet ditt.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (13)

Bygg passive inntektsstrømmer

Bygg passive inntektsstrømmer, og du kan slutte å jobbe, men likevel tjene penger. Selv om det krever litt kapital for å komme i gang, er eiendomsinvestering en av de beste måtene. "Det kan være noe så enkelt som å leie ut et rom i hjemmet ditt, eller du kan kjøpe en hel eiendom som du leier ut enten som Airbnb eller langtidsleie," sier Jake Hill, administrerende direktør iGjeld Hammer Gjeldskonsolidering. Eiendomsinvesteringer gir mye inntekt og lar deg unnslippe 9-til-5-jobben tidligere samtidig som du gir ekstra skattefordeler.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (14)

Bruk trygdepengene dine klokt

Dag-til-dag, må-ha utgifter i pensjonering som bolig, mat og helsetjenester dekkes best av livstids garanterte inntektskilder, som inkluderer trygd, pensjoner eller inntektslivrenter, sier Assaf. Å øremerke trygdepenger for å dekke det viktigste vil hjelpe deg å leve mer sparsommelig. "Hvis du har råd til det, bør du vurdere å betale fine å ha, lettere justerbare utgifter med uttak fra sparepenger, som kan være en nyttig måte å få sparepengene til å vare lenger," sier Assaf.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (15)

Forhindre store utgifter

Ta forebyggende tiltak før problemene vokser og blir kostbare. "I stedet for å kjøpe en ny bil, kan du planlegge regelmessig vedlikehold for ditt nåværende kjøretøy. Et annet eksempel er å fokusere på å trene daglig og spise godt for å forhindre høyere medisinske utgifter, sier Alex Williams, sertifisert finansiell planlegger og finansdirektør iFinn denne beste.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (16)

Kjøp ting brukt

Online markedsplasser som på Facebook eller Craigslist kan hjelpe med å finne varer av høy kvalitet til en brøkdel av prisen - alt fra klær til møbler til verktøy kan kjøpes brukt, sier Williams. Det er også mer miljøbevisst.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (17)

Meld deg på Medicaid

Mange pensjonister tror de bare kan ha Medicare eller Medicaid. Ikke så. Hvis du har lav nok inntekt,du kan melde deg på Medicaid. Medicare vil betale først; Medicaid vil hjelpe med å dekke gjenværende regninger.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (18)

Bidra til en Roth IRA

Når du bidrar til en Roth IRA, får du ikke skattefradrag som du gjør med noen andre investeringskontoer. "Fordelen," sier Assaf, "er at du bidrar med penger som allerede er beskattet, så all vekst eller inntekt fra investeringene på kontoen - og eventuelle utdelinger du tar ut i pensjonisttilværelsen - er fri for føderale skatter og kan også være fri fra statlige og lokale skatter med noen få betingelser." En annen fordel: Ingen nødvendige minimumsutdelinger når du fyller 72 år, i motsetning til tradisjonelle IRAer, 403(b)s, Roth og tradisjonelle 401(k)s, og andre arbeidsgiversponsede pensjonsspareplaner. RMD-er må beregnes og trekkes ut hvert år og kan resultere i skattepliktig inntekt som gir mindre i lommen ved pensjonering.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (19)

Har flere investeringskjøretøyer

Ha en blanding av pensjonsbiler, fordi skattediversifisering kan bidra til å sikre at du har nok til pensjonisttilværelsen. For eksempel blir pensjonssparing før skatt som sitter i en 401(k) eller en tradisjonell IRA vanligvis beskattet som alminnelig inntekt når du gjør uttak, i motsetning til en Roth. "Under pensjonisttilværelsen vil du kunne ta noen inntekt ut av planen din som skattepliktig og noen skattefri, og dermed redusere skatteklassen," sier Prince.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (20)

Lag en investeringsplan

Å spare til pensjon kan være forvirrende, spesielt hvis du spiller innhenting. En finansiell rådgiver kan hjelpe deg med å tilpasse en plan som tar hensyn til risikotoleranse, lang levetid, helsekostnader og inflasjonsbeskyttelse. Selv om du ikke har mye penger på pensjonssparingen din, kan en plan hjelpe deg med å føle deg tryggere på hvor du står, sier Prince.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (21)

Betal ned gjeld så raskt som mulig

Eliminering av gjelder viktig fordi det betyr ikke å kaste penger på renter hver måned. Det setter mer penger i lomma for å få endene til å møtes, og kanskje til og med for en spluring nå og da.

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (22)

Dra nytte av en helsesparekonto

Eksperter refererer ofte til helsesparekontoer som entrippel skattefordelt konto. Penger kan investeres før skatt, vokse skattefritt og tas ut skattefritt for kvalifiserende medisinske utgifter. HSA-er er også unntatt fra obligatoriske minimumsdistribusjoner - du trenger ikke å ta ut penger med mindre du trenger det. Å senke skatteregningen er en av de beste måtene å pensjonere seg på mindre, og en HSA kan hjelpe deg med det.

I slekt: Reduser helsekostnadene dine med disse eksperttipsene for eldre

"; adSidebar.innerHTML = adUnit; adPlace.append(adSidebar) stickySidebar.append(adPlace) }) ()

Trekk deg billig og nyt livet ditt med disse 18 tipsene (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 5811

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.