Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (2024)

AvBarbara Davidson

Lagt ut 31. januar 2021

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (2) Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (3)

Har du satt av 600 000 dollar til pensjonisttilværelsen? Hvis du er avhengig av sparepengene dine for å holde deg i din nåværende livsstil når du slu*tter å jobbe, er det hvor mye du kan trenge. Bare14 % av amerikanerne i 40- og 50-åreneha mer enn en halv million lagt bort – og hvis du er i en lignende posisjon, kan du nyte en fyldigere pensjonisttilværelse i et rimeligere land.

Det er mange gode grunner til at pensjonsfondet ditt kan være lavt. Dessverre har sperringen nesten tvunget fremen tredjedel av amerikanerneå slå inn pausene på pensjonssparingene sine. Faktisk har rundt 9 % trukket seg fra sparepengene sine bare for å klare seg. Selv om sparepengene dine forblir urørt, har du kanskje undervurdert hva du trenger for å klare deg ellermangler inntektå spare komfortabelt.

Enten du er på vei til å spare det du trenger eller ikke, er pensjonering i utlandet et kjekk alternativ. Pensjon er en mulighet til å lære nye ting, få nye erfaringer og møte nye mennesker. Og mange steder er det mye billigere å leve i pensjonisttilværelse enn i USA.

For vår siste studie fant vi ut at å pensjonere seg ved gjennomsnittsalderen i Amerika (64) med gjennomsnittlig levealder (78,7) trenger du rundt $601 489 i banken. Vi brukte de samme beregningene påhvert land på jordenfor å se hvor mye en 64-åring trenger for å opprettholde den samme livskvaliteten: gå ut en gang i uken, ta kaffe en gang i uken, ingen røyking, moderat drikking, ingen drosjer eller samkjøring og to ferier, blant andre kontroller.

Resultatet er en serie kart over de rimeligste stedene rundt om i verden for komfortabelt å trekke seg tilbake.

Hovedfunnene

  • Dedyresteland i verden å pensjonere seg erBermuda, hvor du trenger$1 065 697.
  • Pakistaner denbilligste landå pensjonere. Du ville trenge$182 018for å opprettholde vår eksempellivsstil der.
  • Fjorten år med pensjonering i USA vil koste$601 489,63i henhold til vår beregning:$40 917,66 per åreller$2 841,50 per måned.
  • Vi fant125 landhvor pensjonisttilværelsen erbilligereenn i USA og bare13 som er dyrere.

Bermuda er det dyreste landet for pensjonering

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (4)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Avhengig av hvem du spør,Hong KongogSveitser utpekt som de dyreste stedene å bo. Vi fant at de var den tredje og fjerde dyreste for pensjonisttilværelsen. Bermuda-prisene er rettet mot de med fritidsliv. Restauranter på Bermuda er dobbelt så dyre som i USA, og hovedstaden Hamilton er kjent somverdens dyreste by.

Og det rimeligste landet? Pakistan er billig over hele skalaen. Bare på verktøy koster det asiatiske landet mer enn andre billigere destinasjoner – dobbelt så mye som verktøy i India, men mindre enn halvparten av kostnadene i USA. En pakistansk pensjonering vil koste deg $182 018,34, som er $10 318,50/år eller $859,88/måned.

Nord Amerika

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (5)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

I USA beregnet vi en basiskostnad på $601 490, noe som gjør den til den nest dyreste i Nord-Amerika, kun slått av Bermuda. Canada er betydelig billigere til $496,118 – en besparelse på $12k i året mellom 64 og 78 år.

Mexico er det billigste stedet i Nord-Amerika, til en pris av $257.078. Dette er nesten en fjerdedel av kostnadene ved å pensjonere seg i Bermuda. Men hvis du er hekta på ideen om å trekke deg tilbake til paradis, er Bahamas et alternativ til $568 202 – $8k/år billigere enn USA.

Sør Amerika

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (6)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Sør-Amerika tilbyr mange rimeligere pensjonsalternativer enn nord på kontinentet. Selv det dyreste landet, Uruguay, er nesten halvparten av prisene i USA. Du trenger besparelser på $351 480 for å lande her.

Brasil og Colombia er de billigste destinasjonene for pensjonisttilværelsen i Sør-Amerika:

henholdsvis $216.877 og $215.493. Hvis du planlegger å eie en bil, kan det ende opp billigere for deg i Brasil, mens drosjer er litt billigere i Colombia.

Europa

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (7)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Finanssentrene i Sveits og Luxembourg er kjent som dyre steder å være. Begge tilbyr 'eventyrlignende’ landskap og historier som appellerer til bokstaverAmerikanske eurofile! Men siden deres prislapper på $842,790 og $758,601 overskygger kostnadene ved en amerikansk pensjonisttilværelse, kan du sannsynligvis finne et sted som er rimeligere for din smak ved å dra østover.

Øst, for eksempel, ligger Georgia, et vakkert land med en rik kultur og historie og en pensjonskostnad på $215 911 – litt over en tredjedel av prisen i USA. Georgia er det billigste pensjonistmålet i Europa, etterfulgt av nabolandene Russland og Ukraina.

Midtøsten og Sentral-Asia

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (8)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Israel er den dyreste delen av denne regionen for pensjonisttilværelsen, og litt dyrere enn USA til $632.745. Å eie en bil her vil koste deg dobbelt så mye som det koster i USA, men hvis du klarer deg uten bil, begynner Israel å bli et alternativ.

Sentral-Asia er hjemsted for noen av de billigste stedene å pensjonere seg:Stans(Kirgisistan, Kasakhstan, Usbekistan) kommer hver under en kvart mil, med Kirgisistan ($191 216) som det tredje billigste landet i verden for pensjonisttilværelse.

Resten av Asia og Oseania

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (9)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Bare tre land i denne regionen er dyrere for pensjonering enn USA. Singapore og Hong Kong er de andre og tredje dyreste i verden. Den andre dyre destinasjonen i denne regionen er Macau, som i likhet med Hong Kong er en kinesisk spesialadministrativ region med sitt eget økonomiske system. En pensjonisttilværelse i Macau koster bare $120/måned mer enn i USA.

Denne regionen er også hjemmet til de billigste destinasjonene i vår studie: Pakistan ($182 018) og

India ($184 519). Degjennomsnittlig levekostnad i Pakistaner 69,74 % lavere enn USA, og gjennomsnittsleien er 89,26 % lavere. Imidlertid har India bevist enattraktivt reisemål for expat-pensjonisterde siste årene på grunn av severdighetene, strendene og samfunnet.

Afrika

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (10)

Klikk her for å se kartet i full størrelse

Det ville være billigere å trekke seg tilbake til et hvilket som helst land i Afrika enn å bli i USA. Afrikas dyreste reisemål for pensjonister er Etiopia, med $458.986.Turismen er på vei oppoveri Etiopia, og nylige økonomiske og sosiale reformer har oppmuntret både diasporaen og utlendinger til å vurdere her.

Tre av de fem billigste destinasjonene på kontinentet er i Nord-Afrika. Algerie, Egypt og Tunisia koster hver en liten kvart million dollar. Den billigste på kontinentet er Uganda, til $213.498. MenSør-Afrika er et mer populært pensjonistmålog koster fortsatt bare 304 282 dollar – nesten halvparten av prisen på en amerikansk pensjonisttilværelse.

Å pensjonere seg i utlandet: En vinn-vinn-situasjon?

Mange amerikanere sliter med å spare nok til pensjonisttilværelsen, og nåværende økonomiske forhold hjelper ikke.

Den ganske butte løsningen levert avOlivia S. Mitchell, administrerende direktør for Whartons pensjonsforskningsråd ved University of Pennsylvania, skal fortsette å jobbe. Selv å fortsette deltidsarbeid til du er 70 – da trygdeytelser hopper med 76 % – kan gjøre ting mer håndterbare. Hvis du er lei av jobben din, bør du vurdere omskolering. Dette vil hjelpehold tankene dine kvikkeog hjernen og kroppen din frisk når du nærmer deg dine sårbare senere år.

Men å reise er en annen måte å holde seg skarp og inspirert på – og det slår sikkert å jobbe for livet. Hvis du har noen år eller tiår igjen til du henger opp arbeidsdressen, hvorfor ikke begynneforskernoen av de rimeligere pensjonsdestinasjonene i vår studie?

METODIKK OG KILDER

Våre beregninger er basert på gjennomsnittlig amerikansk pensjonsalder på 64 år og gjennomsnittlig amerikansk levealder på 78,4 år. Beregninger av månedlige levekostnader ble fullført i USD ved bruk av Numbeo basert på følgende forutsetninger:

  • Medlemmer av husstanden din = 1
  • Å spise lunsj eller middag på restauranter = 15 %, velge rimelige restauranter = 70 %
  • Å drikke kaffe utenfor hjemmet ditt = moderat
  • Ute = en gang i uken
  • Røyking = nei, alkoholholdige drikker = moderat
  • Hjemme spiser vi = Western
  • Bilkjøring = moderat, Ta taxi = nei
  • Offentlig transport = 2 tur/retur ukentlig
  • Sportsmedlemskap = alle husstandsmedlemmer
  • Ferie og reise = to per år
  • Kjøp av klær og sko = moderat
  • Leie = Leilighet (1 soverom) i sentrum
  • Ingen barn

Månedlige levekostnader ble samlet for 124 land, deretter multiplisert med 176,4 = 14 år og 8,4 måneder mellom pensjonsalder og forventet levealder. For å gi en mer komfortabel pensjonisttilværelse, ble tallene ytterligere revidert opp med 20 %.

Siden Numbeo-data er fullstendig brukergenerert, er det skjevt mot hovedsteder og storbyer, noe som kan forklare at levekostnadsestimatene i visse land virker oppblåste. Merk at Numbeo kostnadsberegning ikke inkluderer forsikring, helserelaterte utgifter og tar ikke hensyn til inntektsskatt i forskjellige land.

Levekostnadstallene på Numbeo oppdateres jevnlig og samsvarer kanskje ikke fullt ut med tallene i datasettet, som var nøyaktige på tidspunktet for datainnsamlingen (november 2020).

Kilder:

Forventet levealder -Senter for sykdomskontroll og forebygging

Typisk pensjonsalder –Balansen

Levekostnader -Numbeo levekostnadsberegning

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (11)

OmBarbara Davidson

Babs er ledende innholdsstrateg og finansguru. Hun elsker å utforske nye måter å spare mer og nyte livet på et budsjett! Når hun ikke skriver, vil du finne musikalene hennes som ser mye på, leser i (sporadiske) Chicago-solskinn og oppdager nye flotte spisesteder. Accio, taco!

← Forrige

Neste →

Kostnaden for en komfortabel pensjonisttilværelse rundt om i verden - NetCredit Blog (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5795

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.